Denim Drift
0

Denim Drift, de kleur van het jaar 2017

Ieder jaar kiest Flexa met grote groep specialisten en trendforcasters de kleur van het komend jaar. Denim Drift is de kleur van 2017 geworden. Het is, zoals de naam al zegt, een blauw-paars achtige denim kleur. De kleur vertelt ons “Life in a new light”, oftewel leven in een nieuwe licht. De foto hierboven en alle foto’s in dit verhaal zijn van Flexa.

Flexa heeft binnen de kleur van het jaar een aantal richtingen bedacht.

New romanticism

New Romaticism

De natuur wordt steeds belangrijker. Tot een paar jaar terug stonden er geen planten in de woonkamers, maar die zijn weer helemaal terug. We eten gezonder en halen het eten lokaal, bij de boer die net buiten de stad zit.

In deze kleurenreeks zie je verschillende groenen en grijzen, aangevuld met paars en natuurlijk denim drift.

 

working hoe

The Working Home

Met de nieuwste technologieën wordt het steeds makkelijker en gebruikelijker om thuis te werken. Als je dat vaker doet, is de keukentafel of hangen op de bank geen optie meer, maar wil je toch een echte werkplek.

De kleuren die bij deze sfeer horen zijn grijzen en blauwen. Deze worden ook aangevuld met Oker,  de kleur van vorig jaar die nog steeds actueel is.

shared-individualism

Shared Individualism

Steden worden groter, steeds meer mensen op een kluitje. We willen bij een groep horen, we horen automatisch bij verschillende groepen, maar willen onze eigen individualiteit en zelfstandigheid niet opgeven.

Deze lijn heeft veel verschillende kleuren die tegen elkaar afsteken. De kleuren zijn heel geschikt voor gezinnen of groepen mensen die samenleven. Neon geel, maar ook cerise. Daarnaast komen grijzen en denim drift die deze wilde kleuren verzachten en rustig maken.

considered luxury

Considered Luxury

We kunnen veel, hebben veel, en er is steeds meer een hang naar minimalisme. Zo weinig mogelijk spullen, maar wel herinneringen en ervaringen.

De kleuren passen in de minimalistische stijl, geen felle opvallende kleuren maar slechts blauwen en grijzen. Gecombineerd met hout en natuurlijke elementen wordt dit een rustige en kalme sfeer.