Donkere interieurs zijn elegant en stijlvol
0

Donkere interieurs zijn een opkomende trend

Donkere interieurs zijn een opkomende trend. Onze huizen in Nederland worden opgeleverd met witte muren, en we zijn meestal geneigd alles maar wit te houden. Dit zou licht en ruimte creëren in je interieur. Is smetteloos en is basis. We worden allemaal geïnspireerd door Scandinavische interieurs.  Maar er komen steeds meer donkere interieurs. Dit kan heel stijlvol en elegant worden en meubelstukken kunnen anders, of misschien zelfs beter uitkomen in een donker interieur.

Het is niet zo dat een kamer kleiner en beklemmend wordt door een donker interieur, de kamer blijft natuurlijk even groot. Het maakt je kamer juist knus en sfeervol. De Engelse interieurguru Abigail Ahern is heel bekend geworden met haar donkere interieurs. Ze zegt zelf “eerst verfde ik mijn muren licht grijs, maar dat was te zwak. Later maakte ik ze donker grijs. Dat bleef zo 3 jaar, maar was nog niet donker genoeg. Toen maakte ik de muren zwart en the magic struck!

Donkere interieurs van Abigail Ahern

Foto: Abigail Ahern

Bij de donkere muren vallen meubelstukken en accessoires met diepe, intense kleuren heel erg op. De gele stoel lijkt te leven met deze donkere kleuren.

Donkere interieurs, woonhuis van Abigail Ahern

Foto van Abigail Aherns woning in East Londen
Gepubliceerd in The Resident.

De witte bloemen en planten geven bijna licht in deze donkere woonkamer. Het plaatje doet lenteachtig of zomers aan, ondanks de donkere kleuren.

 

Hoe pas je dit toe in je eigen huis.

Geïnspireerd door deze foto’s en al andere foto’s gezien van donkere interieurs? In bouwmarkten verkopen de verfmerken ook donkere kleuren. Van Flexa Creations  is er “Oldtimer Rally”, heel donker groen, en “Dazzling Night”, heel donker blauw, “Pure Cocao”, donkerbruin en “Royal Intrigue”donker paars.  Ook de donkere kleuren van de Victoria Koblenko reeks passen hier goed in “Secret Scarabee”, “Victoria Green”, “Exotic Emerald”, “Peacock Pearl” en “Royal Poison”.

In de Histor Color Collection zijn ook donkere kleuren te vinden met een matte uitstraling, zoals “Boulevard Brown”, “Count Black”, “Yippee Blue” en “Pencil Purple”.

Begin voorzichtig met één muur, of de hele kamer. De meubels en accessoires zullen dan ook krachtige kleuren moeten hebben. Je grijze bank valt in het niet bij een donkergrijze muur. Kies dan voor een gele of roze stoel. Cactussen doen het ook heel goed in dit interieur, maar ook lichte witte boemen met kleine blaadjes, zoals hortensia’s. Glas en kaarsen maken het levendig met hun licht en zorg ook voor goede lampen op de juiste plekken.

 

Meer inspiratie in mijn pinterestboard: