Greenery
0

Greenery, de pantone kleur van 2017

Ieder jaar kiest Pantone de kleur van het jaar. In 2017 is dat Greenery geworden.  Greenery is een verfrissende groene kleur met een vleugje geel.

Pantone

Het Pantone kleur instituut is een toonaangevende, Amerikaanse organisatie, die bedrijven kan helpen met het kiezen van hun bedrijfskleur.  Als trendwatchers vertalen wat zij zien ieder jaar sinds 2000 in een kleur die dit weergeeft.

Greenery collage

De kleur Greenery

De kleur Greenery lijkt op de lente, een nieuw begin, een nieuwe start.  Het nodigt je uit het land in te gaan en de bloeiende planten in de natuur in je op te nemen en diep in te ademen. Groen geeft ook rust en vertrouwen in politieke instabiele situaties die in de wereld voorkomen.

Steeds meer mensen letten waar ze op eten. De go-green beweging. Er worden meer groenten gegeten en meer mensen worden (part-time) veganisten of eten zelfs helemaal vegan.

In de wereld waar veel mensen in steden leven en weinig groen om zich heen hebben, verlangen ze steeds meer naar groen. In de stedenbouw, architectuur, lifestyle en interieurstyling wordt steeds meer groen gebruikt. Waar 10 jaar geleden geen plant te bekennen was in een eigentijds ingerichte woning, zijn nu de planten aan een come-back bezig. Het begon voorzichtig met een eenvoudige cactus, die weinig zorg nodig heeft, maar inmiddels hebben deze plaats gemaakt voor weelderige planten.

Greenery in het interieur

In de eigentijdse interieurs komt steeds meer kleur voor. Een aantal jaar geleden waren de interieurs voornamelijk zwart, grijs en wit. Voorzichtig komt er een beetje kleur in.  Dit kan subtiel met een kussen, een vaas of een plant. Ook op grotere oppervlaktes kan de kleur gebruikt worden. Greenery past namelijk bij alle kleuren. Het is de neutrale kleur van de natuur. Daar valt geen bloem of struik uit de toon bij het groen.

Bekijk voorbeelden van de kleur Greenery in het interieur in mijn pinterest-board.