heartwood
0

Heartwood, de kleur van 2018 volgens flexa

Tijdens de woonmaand maakte Flexa, zoals ieder jaar, de nieuwe kleur van het volgende jaar bekend. Na Okergoud en Denim Drift van de vorige jaren, verwachtten we geen geel of blauwe kleur. Het werd een zacht grijs roze kleur, die Heartwood genoemd wordt.

De ondertitel van de kleur Heartwood is “A Welcome Home”.  In de wereld, waarin we nu leven, is er iedere dag wel weer verontrustend nieuws. We raken er we steeds meer aan gewend. Door de makkelijke toegang naar veel informatie, onder andere via de sociale media, krijgen ze zoveel te verwerken, dat het fijn is om je thuis op welkom en op je gemak te voelen.

De kleur Heartwood past bij de zachtheid van onbehandeld hout, geeft een warme volwassen roze. Door de manier van combineren zal het steeds een ander gevoel oproepen.

Flexa heeft onderscheid gemaakt in 4 verschillende stijlen rondom Heartwood, ieder voor een ander gevoel.

woonkamer heartwood home

The Heartwood Home

In deze stijl komen eigenlijk alleen maar grijze en roze kleuren voor, dit zorgt voor een heel rustig beeld. Heel mooi gecombineerd met hout, leer en koperkleuren. Een klein beetje blauw voor wat frisheid.

 

keuken comforting home

The Comforting Home

Deze stijl is wat rijker, er wordt gecombineerd met hout natuurlijk maar ook met fluweel en velours, en glans. De rode en paarse kleuren geven het meer een luxe gevoel zoals in deze keuken te zien is. Het wordt zelfs een beetje Glamour, en het roze van Heartwood lijkt meteen niet meer zo roze.

 

woonkamer inviting home

The Inviting Home

Hier wordt gecombineerd met de groene en gele kleuren. Groen is de laatste jaren steeds populairder geworden, er verschijnt steeds meer groen in de vorm van planten in de huizen.

 

Slaapkamer playfull home

The Playfull Home

In deze stijl wordt Heartwood gecombineerd met felle frisse kleuren. Het wit maakt het frisser en het blauw groen maakt het pittiger en feller.

Let hier met name op de kleur groen boven het bed, deze nieuwe kleur wordt Fresh Foliage genoemd. Ik vind deze kleur echt bijzonder, want in vergelijking met Early Dew is het net wat pittiger en feller, mooi om ook te overwegen.

 

Alle foto’s zijn van Flexa.