Mijn hoogtepunten van de vtwonen en designbeurs
0

Hoogtepunten van de VTWonen en Designbeurs 2015

Donderdag 1 oktober 2015 bracht ik een bezoek aan de Woonbeurs, in de RAI in Amsterdam. Een jaarlijks terugkerend inspirerend en interessant uitstapje, een must voor de serieuze stylist. Dit zijn voor mij de hoogtepunten van de VTWonen en Designbeurs 2015:

 

Er komen steeds meer planten in het interieur. Waar je vroeger nog een verdwaald boeketje bloemen zag, zie je nu grote groepen met planten. Ook cactussen, in terracotta potten, kwam ik veel tegen. Botanische afbeeldingen ook als schilderijen op de muur, overgaand in een kast. Wauw, prachtig.

Vorig jaar struikelde je over de  rotanstoel met een vachtje, dit jaar kon ik hem niet meer ontdekken.

Overal zag je de geweien van herten met een stukje schedel. Ze waren vanaf 10 euro te koop, en ik zag dat ze veel verkocht werden. Zelf keek ik naar de antieke apothekerspotten, ook een heel mooi accessoire in een industrieel interieur.

 

Mijn hoogtepunten van de VTWonen en Designbeurs 2015

Op de muren zie je steeds meer behang terugkomen. Muren worden steeds belangrijker, de strak gestuucte witte muur zie je nergens meer. Er wordt behang overheen gedaan, textielbehang overheen gespannen (laat dat altijd een vakman doen!). Oude deuren of ramen worden er tegenaan gezet, of er wordt lambrisering op de muur geplakt.

De kleuren zijn donker en warm, maar ook het Scandinavische interieur is nog steeds actueel.

Gelukkig is het interieurtextiel nog steeds ruim vertegenwoordigd. Ik heb nog gesproken met de eigenaresse van  KUS-SEN en ik heb daar een mooi passend kussen voor mezelf te kopen.

Mijn hoogtepunten van de VTWonen en Designbeurs 2015