kerstversiering tijdens de verkoop van uw woning
0

Kerstversiering als de woning te koop staat

Als uw woning te koop staat, en het is kerstmis, dan wilt u toch wat kerstversiering in de woning zetten. Maar uw woning is door vastgoedstyling helemaal in orde gebracht, en kijkers willen dat ook terug zien. Natuurlijk gaat u niet de kerstboom bij iedere bezichtiging weghalen, maar de kerstversiering moet wel acceptabel blijven.

Woning tijdens kerstmis in de verkoop

Het is een goed plan om je woning tijdens de kerstperiode in de verkoop te zetten.
In die tijd zitten de mensen veel thuis, bekijken ze hun eigen woning. Zijn ze nog wel tevreden. Ze hebben de tijd om vooruit te kijken, gaan we komend jaar verhuizen of blijven we nog hier.
Veel tijd dus om  rustig op funda, jaap en andere huizen zoek sites rond te neuzen, en inspiratie op te doen van andere woningen. Wat is er te koop?
Wacht daarom niet tot na de kerst om de woning te koop te zetten.

Foto’s op funda

Het is niet handig om foto’s met kerstversiering op funda te zetten. Misschien heel sfeervol tijdens de kerstperiode, maar in februari of zelfs juni, kan dit absoluut niet. Maak dus foto’s vóór u alle kerstspullen in huis zet, of laat de fotograaf op 2 januari terugkomen.
Dat geldt zeker ook voor sneeuw. Laat nooit foto’s maken als er sneeuw ligt, hoe mooi u zelf de sneeuw wel vind. In juni is dit echt een totaal niet passende foto, en de kijkers zien hoe lang uw woning te koop staat.

5 Tips voor de kerstversiering

1 Beperk de hoeveelheid versiering in huis. Eén boom is genoeg. Zorg ook dat de boom niet te groot is, dat er geen meubels verplaatst moeten worden en dat iedereen er omheen moet lopen. Haal de naalden natuurlijk van de grond bij een echte kerstboom als er kijkers komen.
voorbeelden van kerstversiering
2 Maak gebruik van accessoires om toch kerstsfeer in huis te brengen, met een schaal met kerstballen. Als je ruimte hebt, maak een sfeerhoekje van een tafel met een kerststukje en kaarsen. Houd het simpel en ingetogen.

3 Buiten bijvoorkeur geen kerstversiering. Eventueel wat mooie bollen in een boom, maar knipperende, verlichte kerstman met slee en rendieren.

4 Bij sneeuw, houd het pad naar uw woning sneeuwvrij, en strooi ook wat zout zodat het niet glad wordt.

5 Kijk ook op mijn blog over uw woning te koop tijdens herfst en winter.