breda
0

Mijn adresjes in Breda

Er zijn veel interessante adresjes te vinden in Breda. Op gebied van interieur is er natuurlijk de grote woonboulevard mét Ikea aan de westkant van de stad. Daar zitten de bekende interieurwinkels.  Riant-Stoutenbeek vind ik de  mooiste met zijn design meubelen. In de stad zelf, met name de Wilhelminastraat en het Ginneken zijn de meer speciale winkels.

Binnenstad van Breda

Midden in het centrum, achter de kerk in de Torenstraat zit De Toren interieurs. Hier hele luxe prachtige meubels en accessoires. Een stukje verderop in de Koningstraat zit Meubelatelier Koningsstraat 5, oude opgeknapte meubels en een industriële sfeer. Beide winkels zijn een bezoek waard, om alles in het echt te zien.

Het Ginneken

We bespeuren hier een trend in Breda, om je winkel naar de straat te noemen, want in de Raadhuisstraat vind je Raadhuisstraat 3. Dit is wel een van mijn favorieten, luxe woonaccessoires, en stoffen voor gordijnen maar ook herstofferen van meubels. Ze zijn de enige leverancier van Designers Guild in de omgeving. Verder geven ze kunstenaars de ruimte en in hun serre en tuin worden workshops gegeven. In het Ginneken.

Verder in het Ginneken vind je Saar85 , een woon en cadeau winkel. Grootstedelijk concepstore-achtig. Ook Via Mioni, voor kunst en een lijstenmakerij. Sophie van Twist Small Warehouse voor vanalles. Meubels, accessoires, maar ook mode-accessoires, sierraden, kinderspeelgoed.

Omgeving Wilhelminastraat

In de Wilhelminastraat zit het bekende Riviera Maison, wel een flagshipstore, dus behoorlijk groot. Puur Woondesign heeft luxe designmerken en geeft ook interieuradvies. Voor Do & Fraiture ga je een stukje terug de Ginneken weg op. Mevrouw Jansen heeft interieuraccessoires in een vintage en brocante sfeer, met een mooie achtertuin.  Een stukje verderop, op het Graaf Hendrik III plein vind je Raw Interiors, precies zoals de naam zegt, stoer, industrieel of zoals ze zelf zeggen “Puur design met een ruig randje”.