Via dei Tornabuoni, mijn adresjes in Florence
0

Mijn adresjes in Florence, Italië


Behalve bezienswaardigheden is het natuurlijk ook belangrijk om lekker te eten, drinken en shoppen als je in een van de mooiste steden van Europa bent. Mijn adresjes in Florence lees je hier.

Aperitivo

Lekker een drankje drinken is altijd een goed idee. Er wordt veel voor gewaarschuwd, maar in Italie betaal je verschillende prijzen, voor staan aan de bar, voor binnen zitten en voor buiten zitten. Als er buiten ook nog eens life muziek is, betaal je helemaal de hoofdprijs voor je kopje koffie.

Heb je alleen maar behoefte aan een caffé, neem het dan gewoon aan de bar.

Voor een bijzondere aperitivo ga je bijvoorbeeld naar Kitsch, in de buurt van de Santa Croce. Bij Moyo, ook bij de Santa Croce is er behalve drankjes ook makkelijk europees eten, zoals hamburgers en wok gerechten. Bij Wolf in Altroarno hebben we eens een behoorlijke tijd zitten schuilen met een aperol spritzer.

aperol

 

Een toscaanse maaltijd

Tussen de middag, zo vanaf 1 uur, lopen veel restaurants vol met locals, die een typische maaltijd van een gedeelde antipasta en daarna een primo of een secundo eten. Fijne restaurants waar vooral locals komen liggen in de buurt van de Via dei Tornabuoni. We zagen er ook werknemers van Cos zitten, die daar in de buurt ligt. Een van mijn adresjes in Florence is Trattoria Marione, onderverdeeld in kleine hoekjes, erg leuk en lekker met veel locals. Verder ook La Spada dat er wat eigentijdser uit ziet en La Martinicca dat weer wat duurder is.

ravioli

Voor alleen een bruschetta, aangevuld  met salade of iets dergelijks, ga je naar Johnny Bruschetta, ook in de buurt van Santa Croce. Ook hebben ze hier planken “taglieri”  met vlees en kaas voor bij de wijn.

In de buurt van de Mercato Centrale zit trattoria ZaZa, hier komen wel toeristen omdat het ook genoemd word op verschillende sites, maar het eten is wel fantastisch. In de buurt zit ook trattoria Da Garibardi.

 

Shoppen

De dure merken zitten aan de via da Tuornabuoni, hier vind je Celine, Prada, Gucci, Hogan en Tods. Ook in de zijstraten zitten de dure merken zoals Missioni en Cartier. Een van mijn adresjes in Florence, waar ik toch echt iedere keer naar binnen moet, is  COS, een grotere zaak dan die we in Nederland hebben. Ook aan de via da Tuornabuoni.

In de straat vanaf het station naar de duomo vind je goedkopere merken, ga hier bijvoorbeeld naar OVS, een leuke jonge winkel, die niet verscheept naar buiten Italie. Hier is ook Flying Tiger Copenhagen, design spulletjes die niet in iedere stad te vinden zijn.

In de straten die vanaf de duomo naar het piazza della signora lopen vind je La Rinacenta (zoals de Bijenkorf) en de Coin (zoals de Hema). Hier vind je ook de Zara en de H&M, maar daarvoor hoef je niet naar Florence.  Voor de liefhebbers, de grote Apple store is aan de piazza della repubblica.

Rondom de Mercato Centrale staan kraampjes waar lederwaren verkocht worden. Tassen, leren jassen, riemen, portemonnees. Mijn ervaring is dat het zeker van een acceptabel tot goede kwaliteit is, maar dat je goed kan en moet afdingen. Ook hier de standaard kraampjes met souvenirs en goedkope voetbal shirts.

In de via dei Fossi en de borgo Ognissantti zijn verschillende antiek, keramiek en design winkels. Hier kom je vanaf de kerk Santa Maria Novella richting Arno in een minder toeristische wijk. Vanaf het piazza Ognissanti heb je mooie uitkijk over de Arno met in de verte de Ponte Vecchio.

Voor mijn adresjes in Florence voor de bezienswaardigheden, klik in mijn vorige post hierover.

Florence is een stad waar je heerlijk kunt wandelen, alles is dicht bij elkaar, en verspil geen tijd met uren in een wachtrij.