Millennial pink
0

Millennial pink, de kleur van dit moment

De kleur van dit moment is absoluut Millennial pink. In alle woonbladen, in meubelwinkels, maar ook in interieurs van hippe restaurants en life-style winkels zie je tegenwoordig roze. En niet te vergeten het “Millennial pink hair” veel te vinden op instagram.

Het is geen baby roze, en ook niet heel hard fuchsia roze, maar een volwassen kleur grijs roze. Een rustige en tijdloze kleur roze. Andere namen voor deze kleur zijn poeder roze of oud roze.

Er is geen specifieke kleur die aangewezen kan worden als millennial pink. Heartwood,  de Flexa kleur van 2018 is een voorbeeld, maar ook Rose Quartz, de Pantone kleur van 2016. En de Pantone Pale Dogwood is ook een favoriet.

Goedkopere kleuren zijn bij de bouwmarkten te vinden. Van de Flexa Creations kleurlijn past “Stylish pink” heel goed, maar ook “Sweet desire”. Histor heeft zijn color colletion lijn de kleur “Shadow pink”, of uit de kleurenwaaier “Aanbeveling” of “Pluim”.

Millennial pink

 

De kleur is bijvoorbeeld te zien in de rose-gold Iphone, maar ook in de Amsterdamse vestiging van het restaurant Mama Kelly.

Millennial pink Mama Kelly en Apple

Copyright van de foto’s van Mama Kelly en Iphone 

 

Hoe combineer je Millennial Pink in je interieur?

Als je één roze wand hebt, pas dan de kleur op andere plekken ook nog toe in je interieur, anders wordt het geen eenheid. Bijvoorbeeld met accesoires, of verf een oud kastje van de kringloop in dezelfde kleur.

Een roze kleur maakt een donker interieur meteen fris. De combinatie met heel donker groen, “emerald” is  helemaal van nu, maar wel gewaagd. Een velvet of fluwelen bank hoort op dit moment ook in de kleur roze.

Bogart sofa from Globe West. Stylist: Rebecca Simon. Photo: Mike Baker

Bogart sofa from Globe West. Stylist: Rebecca Simon. Photo: Mike Baker

 

Het past goed in de Scandinavische stijl met blank hout, wit en zwart. In combinatie met planten in de “Urban jungle” stijl.

Pas wel op met andere pastel kleuren. De combinatie met early dew wordt te zoet en te vrouwelijk, meer voor een meisjeskamer.