slecht verkoopbare woning
0

Slecht verkoopbare woning

Op Instagram staan de mooiste inrichtingen, en zelf ben je meestal ook best tevreden met je inrichting. Als je je woning wilt verkopen, zijn er genoeg mogelijkheden de woning goed te presenteren. Helaas zijn er wel heel woningen te vinden op het internet, die het predicaat “slecht verkoopbare woning” verdienen. Heel leuk om de hilarische voorbeelden te zien hoe het niet moet.

De foto bovenaan in dit bericht is een bekende foto, bron: funda, maar ook andere websites. In oktober 2016 kwam deze woning beschikbaar op funda, en meteen werden de foto’s flink gedeeld in allerlei media. Wat een slecht verkoopbare woning! De woning was van een kunstkenner en de kunstwerken waren overal te vinden. Verder was de woning helemaal niet opgeruimd, troep in de keuken, plasticzakken overal en in de badkamer gebruikte handdoeken over het bad. Hoe het dus echt niet moet!

slecht verkoopbare woning
bron: funda

De woning is wel verkocht, en later ging het praatje rond dat de woning expres op deze manier op funda was gezet, om juist veel kijkers te trekken.  Of dat zo is, ik weet het niet, maar ik zou het voorbeeld niet overnemen.

Hoe moet het dan wel?

De woning moet tegen een goede prijs te koop aangeboden worden. Laat u goed adviseren en een specialist, een makelaar, dit bepalen. Verleidelijk is zo hoog mogelijk in te zetten, maar dit kan weer tegen je werken. Ook als je woning  “onder water” staat, minder opbrengt dan de hypotheek, ben dan ook verstandig. Het kan ook beter zijn het verlies te nemen (en mee te financieren in uw nieuwe woning) dan de woning te lang tegen een te hoge prijs neer te zetten.

Daarna is het verstandig de woning goed te presenteren door op te ruimen, schoon maken en achterstallig onderhoud (te laten) uitvoeren. Natuurlijk komt u zelf een heel eind met alle tips die er te vinden zijn, en de dochter van de buurvrouw heeft misschien er ook wel kijk op, maar het verstandigst is om een professional, een vastgoedstylist naar uw woning te laten kijken. Een vreemde ziet altijd meer, en kijkt anders, dan bekenden.

Hilarische voorbeelden van een slecht verkoopbare woning.

bron: terrible real estate agent photo’s

Op de volgende sites zijn hilarische voorbeelden te vinden:

Foute huizen:  een Nederlandse site met echte Nederlandse woningen van Funda.

TV Makelaar Mission Impossible: een heel interessant tv programma waar een slecht verkoopbare woning omgetoverd wordt in een goed verkoopbare woning, en soms ook meteen verkocht wordt.

Terrible Real estate agent photos: een Amerikaanse site met echt ongelooflijke foto’s met bloedsporen, viezigheden en andere zaken.

NYpost heeft hier een artikel over.

Ugly Belgian Houses: Dat in Belgie een en ander misgaat tijdens de bouw is hier te zien.

bron: terrible real estate agent photo’s

Weet je misschien nog meer sites? Laat het dan even weten in de comments, dan zet ik ze erbij.