Spiced Honey, de kleur van het jaar 20a9
0

Spiced Honey, de kleur van 2019 volgens Flexa

Ook voor 2019 heeft Flexa weer een kleur van het jaar bekend gemaakt. Het is Spiced Honey geworden. De vorige kleuren waren Okergoud, Denim Drift en Heartwood, kort gezegd, geel, blauw en roze, en dan nu weer een warme geel-achtige kleur.

De kleur is gekozen door de kleurexperts van Flexa om het optimisme van nu te weerspiegelen. Na de crisis is de wereld weer opgekrabbeld en veel ziet er weer beter uit. Het is een warme amberkleurige tint, geïnspireerd door de schoonheid van honing. De kleur Spiced Honey kan rustgevend, gezellig of levendig zijn naargelang van het palet waarmee het wordt gecombineerd.

Bruine en gele kleuren, de aarde kleuren, komen de laatste tijd meer terug in het interieur. De kille witte met grijze interieurs hebben we wel gehad, mensen willen meer warmte en gezelligheid.

Een rustgevende plek  om na te denken, zegt Flexa, met een kleurpallet waarin Spiced Honey voorkomt. In onderstaande foto zie je dat de kleur gecombineerd wordt met donker hout en goud maar ook een beetje roze en wit. Deze foto straalt rust uit.

Spiced Honey in een hoekje in huis

 

In deze onderstaande foto in een keuken wordt het gecombineerd met donkerblauw. Donkerblauw is ook een veelgebruikte kleur de laatste jaren in het interieur en de mode.  Over donkere interieurs schreef ik eerder een blog.

In deze foto wordt het donker toch heel fris met Spiced Honey op de muren en het wit van het plafond en de lamp en de kaarsen.

Spiced Honey in de keuken

 

Alleen een wandje in deze kleur kan je interieur al warmte geven. De kleur staat goed bij hout en bij planten. Wil je weten of de kleur ook in jouw interieur past? Dan kun je altijd met de kleurtester van Flexa een stukje proberen. De kleurtester van Spiced Honey is nu al te koop.

 

Alle foto’s komen van Flexa