Vastgoedstyling Verkoopstyling infographic
0

Vastgoedstyling Verkoopstyling Infographic

Er is veel te zeggen over verkoopstyling of vastgoedstyling. In andere berichten heb ik al het een en ander verteld, en voorbeelden laten zien. Deze vastgoedstyling verkoopstyling infographic zegt eigenlijk meer dan 1000 woorden.

Een onderzoek uit 2011?

Dit Amerikaans onderzoek uit 2011 door de Real Estate Staging Association laat de verschillen zien tussen een woning zomaar verkopen, of door een professionele vastgoedstylist in te huren, waardoor de woning beter gepresenteerd wordt.

De  tijd hoe lang de woning op de markt staat verschilt enorm. Dat is natuurlijk niet alleen afhankelijk van vastgoedstyling, maar ook van andere zaken zoals de recessie en daling van de huizenprijzen.

Wat zijn de belangrijkste adviezen?

In deze infographic worden de 5 belangrijkste adviezen gegeven:

Kleuren: kies neutrale kleuren zodat veel mensen het mooi vinden

Onderhoud: zorg dat de woning perfect onderhouden is, zodat de nieuwe eigenaar niet meteen (klein) onderhoud moet gaan uitvoeren:  zorg dat de woning aan de buitenkant strak in de lak zit, en repareer de deurbel en de loszittende trapleuning

Opruimen en maak het onpersoonlijk. Geen prive foto’s of rekeningen los laten rondslingeren. Veeg ook het planbord in de keuken leeg.

Zet de meubels op logische plaatsen. Zorg dat je niet moet slingeren langs stoelen om in de keuken te komen. Komt u hier niet uit, dan zal een vastgoedstylist hier duidelijkheid over kunnen brengen. Misschien is het beter de stoel die in de weg staat even tijdelijk op te slaan

Maak het prettig voor de nieuwe bewoners. U hoeft niet meteen een appeltaart in de oven te zetten, maar een prettig bosje bloemen op tafel, wat kaarsjes aan, een strak opgedekt bed maakt het allemaal een stuk verzorgder.

Kijk ook eens op mijn tips voor vastgoedstyling in de lente en zomer, en in de herfst en winter.

 

vastgoedstyling verkoopstyling infographic