Ikea vintage collectie Gratulera
0

Vintage Ikea producten opnieuw uitgebracht

Ben je ook zo dol op Ikea? Iedere keer als ik er ben, kom ik wel met een of ander interieuraccessoire terug. En eerlijk gezegd staan er ook hier en daar Ikea meubels in mijn huis. Nu ben ik erg benieuwd naar de vintage ikea collectie Gratulera, de mooiste producten uit 75 jaar historie worden opnieuw uitgebracht. Welke producten zouden dat zijn? En sterker nog, heb jij ze misschien nog op zolder staan of helaas weggegooid?

Wie heeft nou niet het Ikea Lack tafeltje als extra tafeltje als er bezoek komt? De Klippan bank staat in menig studentenhuis, en of op de kamer van je oudere kinderen.  En voor jongere kinderen heeft iedereen de simpele Mammut kruk. Deze artikelen horen niet bij de vintage collectie.

Ikea PS Jonsberg vaas van Hella Jongerius

Er zijn ook Ikea producten die echte must-haves zijn (geweest). De PS Jonsberg vaas van Ikea stond zo’n 10 jaar geleden in ieder interieurblad en ook in vele woonkamers, en nog steeds heb ik hem staan.

Terug naar de vintage collectie van Ikea. Er komen 3 lichtingen van producten. Allereerst in augustus 2018 komen de jaren 50-60.

Ikea vintaga gratulera sixties

Heel bekend is hier het tafeltje Lövenbacken dat vroeger Lövet heette. Het zal in bijna ieder interieur passen. Hetzelfde geldt voor de lamp Knäsjö, die vroeger in verschillende kleuren bestond, maar nu in wit en natuurlijk met led-lampjes.

In oktober 2018 komt de jaren zeventig en tachtig, zoals te zien in de top afbeelding van dit artikel. Hier zijn de felle kleuren heel herkenbaar.

Zelf heb ik nog steeds de RÅANE in huis staan, wat leuk dat ik die nooit weggegooid heb.Ikea vintage RÅANE fauteuil

 

De jaren negentig en de zeroes komen in december 2018 op de markt. Hier komt duidelijk het minimalisme naar voren.  De Ikea PS Storage bench, het bankje met aan de ene kant wielen en de andere kant poten, was toen een geliefd item. Misschien heb je die nog in gebruik voor speelgoed voor kinderen.

Ikea vintage gratulera nineties

 

 

Download hier de volledige collectie.