Grijs interieur
1

Zoveel kleuren grijs. Maar welke kleur te kiezen?

Het lijkt makkelijk. Een grijze bank. Grijs, daar pas alles bij. Lekker neutraal. En dan toch koop je een accessoire, of kies je een verfkleur die niet helemaal past. Hoe kan dat?

Grijs is heel simpel gezegd een combinatie van zwart met wit, en het simpelste is dan nog evenveel zwart als wit. De meest neutrale kleur. Deze kleur grijs wordt over het algemeen het rustigst genoemd, het neutraalst. Maar als je je hele kamer deze kleur zou geven, zou het eerder saai, monotoon, kleurloos, treurig en zelfs doods zijn.

Verschillende soorten grijs

Verschillende grijzen van Behr.com

Dus doen we er een klein drupje van een andere kleur in het basis grijs. En we variëren met de hoeveelheid wit en zwart.  Vrijwel alle grijzen, dus ook jouw grijze bank, is zwart met wit en een drupje kleur.  Wist je trouwens dat ook het bekende RAL 9010 wit met een drupje geel is?

Nu is het dus belangrijk dat je uitvindt welk drupje kleur er aan de kleur grijs van jouw bank is toegevoegd. Is dat een drupje rood? Dan zal je ook een grijze kleur met een drupje rood op je wand achter de bank moeten doen. Of een lichte roze misschien? En dan staat een grijs met een drupje blauw juist helemaal niet mooi achter je bank. Of de witte kleur RAL 9016, wit met een drupje blauw.

 

Grijs interieur met Early Dew

Foto: MyScandinavianHome.com

 

In deze bovenstaande foto zie je een grijze bank, hoogstwaarschijnlijk met een drupje groen. De grijsgroene muur, kleur Early Dew, past hier heel mooi. Het groen wordt nog eens versterkt met de donkergroene kussens en de planten. Rustig, neutraal maar zeker niet saai, kun je deze kamer wel noemen.

 

Grijs interieur met grijze muur

Foto: pinterest.

In dit bovenstaande interieur is gekozen voor een grijze muur en een grijze bank. Bovendien is de vloer ook vergrijsd hout en ligt er een grijs karpet. Zelfs de accessoires als kussens en vazen zijn grijs. Saai? Helemaal niet. Alle kleuren grijs zijn goed op elkaar afgestemd en er zijn voldoende andere kleuren aanwezig zoals bruin en hout en zelfs roze.

 

Hoe kom je er nu achter welke kleuren het beste zijn, wat het beste past? Bij een bouwmarkt zijn genoeg staaltjes grijze kleuren te vinden. Neem er veel mee, waarvan je denkt dat het de kleur van je bank is. Vergelijk de kleur met daglicht, zonlicht, maar ook ‘s avonds als de lampen aan zijn. Op die manier kun je de juiste kleur grijs vinden.  Zoek je kleuren niet online, op een computer, pad of smartphone ziet het er altijd anders uit dan in werkelijkheid.

 

 

 

 

 

1 thought on “Zoveel kleuren grijs. Maar welke kleur te kiezen?”

Comments are closed.