wit interieur
1

Een wit interieur hoeft niet saai te zijn

Laat ik met de deur in huis vallen, ik houd niet van witte interieurs. Van die foto’s op funda waarvan je niet ziet of het kleurenfoto’s of zwart-wit foto’s zijn. Waar zelfs een schilderij, de kaarsen en de bloemen wit zijn. Of met één rood kussen, als een lap op een stier. Nee, geef mij maar een gekleurde wand, een bos bloemen in allerlei kleuren, verschillende kussens op de bank en een krachtig schilderij aan de muur. Toch laat ik in deze blog zien dat een wit interieur niet saai hoeft te zijn, ondanks dat er niet of nauwelijks kleur wordt gebruikt

voorbeelden van een wit interieurFoto’s van pinterest

Let op de verschillende kleuren wit

De verschillen tussen de RAL kleuren wit en andere kleuren wit kun je in een ander bericht lezen. Als je weet welke kleuren wit er op de muren en het plafond komen, kun je beginnen met de aanschaf van de meubels.

Bij de aanschaf van grote witte meubels moet je op de juiste kleur wit letten. Neem de staaltjes van je muren mee, en let op wat je kiest. Is de kast in RAL 9016 en de muur in RAL 9010, dan zie je duidelijk verschil, waarbij de een of ander viezig overkomt. Kies met name voor grote meubels dezelfde kleur wit als de muren. Heb je voor een andere wit gekozen dan een RAL kleur, neem dan zeker een staaltje mee om een goede kleur wit te vinden.

Speel met structuren in een wit interieur

Bij kleinere witte meubels en accessoires raad ik juist aan om verschillende kleuren en structuren wit te kiezen. Vermijd dan een kerst gevoel, tenzij het december is.

Op een witte bank een wit kussen van de zelfde stof als de bank is saai. Kies dan bijvoorbeeld voor een gebreid kussen, een satijnen kussen, een wit kussen met een ingeweven patroon en een (nep) bont kussen of plaid. Juist de combinatie van wit bont op een wit leren bank, geeft meteen een “James Bond in de Alpen” gevoel. Maar dit is wel minder in de zomer, dan kan de bont plaid even naar zolder.

witte interieur accessoires

Foto’s van pinterest

Neem verschillende witte kaarsen, glad, met een structuur of de “rustieke” kaars van de Xenos. Gebruikte kaarsen, die al gebrand hebben, staan veel sfeervoller dan ongebruikte kaarsen. Combineer met glas, doorzichtig en melkglas, weer voor verschillende structuren. In de herfst is een witte pompoen ook prachtig.

witt interieur accessoires met naturellen

Foto’s van pinterest

Natuur past altijd

Hout en planten zijn naturellen, deze passen prima in een wit interieur, terwijl het wel rustig en kalm blijft. Een houten vloer of meubels zijn altijd goed. Kies hiervoor onbehandeld hout, whitewash hout, steigerhout (niet te druk natuurlijk).

Voor planten en bloemen natuurlijk witte bloemen en vergrijsde groene bladeren.

1 thought on “Een wit interieur hoeft niet saai te zijn”

  1. Ik hou zelf ook wel van een kleurtje! Op dit moment is mijn huis nog heel basic, veel wit en ik moet zeggen dat me dat erg goed bevalt. Maar de prachtige groene kleur in de achterkamer van Farrow & Ball geeft me het gevoel alsof ik de tuin naar binnen heb gehaald.

    Leuk om je adviezen te lezen van hoe je een wit interieur toch spannend kan maken! Dat kan ik wel gebruiken voor mijn slaapkamer die ik het liefst zo licht mogelijk houd.

Comments are closed.