Jaren 30 Interieur

De Charme van een Jaren 30 Interieur

Het jaren 30 interieur is een stijl die de warmte en karakteristieke elementen van de vorige eeuw combineert met een tijdloze elegantie. Deze interieurstijl, die zijn hoogtijdagen beleefde in de periode tussen de twee wereldoorlogen, blijft tot op de dag van vandaag geliefd bij liefhebbers van sfeervol wonen.

Kenmerken van een Jaren 30 Interieur

Een typisch jaren 30 interieur kenmerkt zich door verschillende elementen die samen zorgen voor een gezellige en authentieke uitstraling. Denk aan:

  • Kenmerkende paneeldeuren met glas-in-loodramen
  • Hoge plafonds en sierlijsten
  • Parketvloeren of visgraatparket
  • Ruime erkers en grote raampartijen voor veel natuurlijk licht
  • Oorspronkelijke schouwen en haarden
  • Vintage meubels en accessoires
  • Zachte kleuren zoals pasteltinten en warme aardetinten

Hoe Creëer je een Jaren 30 Sfeer in je Interieur?

Wil je graag de charme van een jaren 30 interieur in jouw woning brengen? Hier zijn enkele tips om deze stijl te integreren:

  1. Kies voor klassieke meubelstukken zoals een Chesterfield bank of een vintage dressoir.
  2. Gebruik warme kleuren op de muren, zoals zachtroze, oudgroen of okergeel.
  3. Investeer in verlichting met glazen lampenkappen of messing accenten voor een nostalgische touch.
  4. Voeg decoratieve elementen toe zoals kamerplanten, kristallen vazen en retro posters.

 

8 Tips voor een Authentiek Jaren 30 Interieur

  1. Kies voor warme kleuren zoals okergeel, donkergroen en roestbruin.
  2. Gebruik materialen zoals hout, fluweel en messing voor een luxe uitstraling.
  3. Voeg geometrische vormen toe in accessoires of behang voor een art deco touch.
  4. Ga voor meubels met afgeronde vormen en donkere houtsoorten voor een authentieke look.
  5. Kies voor verlichting met glas-in-lood details of franse boudoir lampen.
  6. Plaats een ovalen spiegel boven de open haard als eyecatcher in de ruimte.
  7. Versier de muren met schilderijlijsten in gouden tinten voor een vintage uitstraling.
  8. Voeg planten toe zoals palmplanten of varens om het interieur meer leven te geven.

Kies voor warme kleuren zoals okergeel, donkergroen en roestbruin.

Voor een authentieke jaren 30 interieurstijl is het aan te raden om te kiezen voor warme kleuren zoals okergeel, donkergroen en roestbruin. Deze kleuren brengen een gevoel van gezelligheid en nostalgie in de ruimte, waardoor een warme en uitnodigende sfeer wordt gecreëerd die typerend is voor de jaren 30. Door deze kleuren subtiel toe te passen op muren, meubels of accessoires, kun je de karakteristieke uitstraling van deze periode in je interieur tot leven brengen.

Gebruik materialen zoals hout, fluweel en messing voor een luxe uitstraling.

Het gebruik van materialen zoals hout, fluweel en messing in een jaren 30 interieur draagt bij aan een luxe uitstraling. Houten meubels en vloeren brengen warmte en karakter in de ruimte, terwijl fluwelen stoffen zorgen voor een elegante en zachte touch. Het toevoegen van accenten van messing, zoals lampen of decoratieve elementen, geeft een vleugje glamour en verfijning aan het interieur. Deze combinatie van materialen creëert een weelderige sfeer die perfect past bij de stijlvolle ambiance van de jaren 30.

Voeg geometrische vormen toe in accessoires of behang voor een art deco touch.

Een slimme manier om een vleugje art deco toe te voegen aan je jaren 30 interieur is door geometrische vormen te integreren in accessoires of behang. Door te kiezen voor patronen met strakke lijnen, hoeken en symmetrie creëer je een elegante en tijdloze uitstraling die perfect past bij de kenmerkende stijl van de jaren 30. Denk aan behang met geometrische prints of accessoires zoals kussens, tapijten of lampen met opvallende vormen. Zo breng je subtiel een stukje art deco glamour in je interieur.

Ga voor meubels met afgeronde vormen en donkere houtsoorten voor een authentieke look.

Kies bij het creëren van een jaren 30 interieur voor meubels met afgeronde vormen en donkere houtsoorten om een authentieke uitstraling te bereiken. Deze kenmerkende elementen passen perfect bij de nostalgische sfeer van deze stijlperiode en voegen een vleugje elegantie toe aan elke ruimte. Door te kiezen voor meubelstukken met deze specifieke eigenschappen creëer je een tijdloze en karaktervolle ambiance die het jaren 30 interieur zo geliefd maakt.

Kies voor verlichting met glas-in-lood details of franse boudoir lampen.

Een tip om de sfeer van een jaren 30 interieur te versterken is het kiezen voor verlichting met glas-in-lood details of Franse boudoirlampen. Deze verlichtingsopties voegen een vleugje elegantie en nostalgie toe aan de ruimte, waardoor ze perfect passen bij de kenmerkende charme van deze interieurstijl. De glas-in-lood details zorgen voor een speels lichtspel en creëren een warme en uitnodigende ambiance, terwijl de Franse boudoirlampen met hun verfijnde ontwerp een vleugje luxe toevoegen aan het interieur.

Plaats een ovalen spiegel boven de open haard als eyecatcher in de ruimte.

Een uitstekende tip om de jaren 30 sfeer in je interieur te versterken, is het plaatsen van een ovale spiegel boven de open haard. Deze eyecatcher voegt niet alleen een vleugje elegantie toe aan de ruimte, maar reflecteert ook het natuurlijke licht en creëert een gevoel van ruimtelijkheid. De ovale vorm past perfect bij de klassieke elementen van een jaren 30 interieur en zorgt voor een subtiel en stijlvol accent in de kamer.

Versier de muren met schilderijlijsten in gouden tinten voor een vintage uitstraling.

Versier de muren met schilderijlijsten in gouden tinten voor een vintage uitstraling. Door gouden schilderijlijsten toe te voegen, creëer je een elegant en klassiek accent in je jaren 30 interieur. Deze subtiele touch van luxe brengt niet alleen warmte en karakter in de ruimte, maar benadrukt ook de nostalgische sfeer die zo kenmerkend is voor deze stijlperiode.

Voeg planten toe zoals palmplanten of varens om het interieur meer leven te geven.

Het toevoegen van planten, zoals palmplanten of varens, is een uitstekende manier om een jaren 30 interieur meer leven en frisheid te geven. Deze groene elementen brengen niet alleen een natuurlijke sfeer in de ruimte, maar zorgen ook voor een vleugje kleur en textuur. De weelderige bladeren van palmplanten en de elegante vormen van varens passen perfect bij de nostalgische uitstraling van een jaren 30 interieur en dragen bij aan een harmonieuze en levendige ambiance.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.